اثرات محیط و مدیریت بر استقرار، تولید و کیفیت بذر یونجه

نویسنده

عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج

چکیده

یونجه یکی از گیاهان علوفه ای است که به دلیل ویژگیهای متعدد خود به عنوان ملکه گیاهان لقب گرفته است. گفته می شود که سالانه در دنیا رقمی حدود 128 میلیون کیلوگرم بذر یونجه مورد نیاز می باشد. از سوی دیگر میانگین تولید بذر یونجه در هکتار کمتر از 200 کیلوگرم است که با رعایت نکاتی چند می توان این رقم را افزایش داد، به طوری تولید بذر یونجه در هکتار تا 2422 کیلوگرم نیز گزارش شده است. در این مجموعه سعی شده است تا روشی جهت بکارگیری حداکثر توانمندیهای موجود محیط در عرصه های کشت یونجه جهت تولید بذر ارایه شود. بدین منظور عوامل متعدد و موثر بر کاهش و افزایش تولید بذر یونجه مورد بررسی قرار می گیرند.

کلیدواژه‌ها