مقایسه مقاومت در برابر شوری سه گونه شورزی ,Salsola dendroidesAlhagi persarum و Aeluropus lagopoides در مرحله جوانه زنی در قالب طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی با 15 تیمار و 4 تکرار انجام گرفت. بذرهای هر سه گونه از منطقه نورالدین آباد گرمسار واقع در شمال شرقی دریاچه نمک قم )جنوب گرمسار( جمع آوری شدند. پس از تعیین دمای بهینه جوانه زنی برای هر یک، اثر غلظتهای متفاوت شوری بر سرعت و درصد جوانه زنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش میزان شوری، جوانه زنی بذرها کاهش یافت و زمان لازم برای جوانه زنی نیز افزایش یافت. با توجه به اینکه بذرهای گیاهان شورروی مقاومت بالایی در برابر شوری در هنگام جوانه زنی نشان میدهند، ولی باز هم حداکثر میزان جوانه زنی را در محیط شاهد (فاقد نمک) یا تحت شرایط شوری کاهش یافته میتوان دید. در این بررسی نشان داده شده است که بالاترین مقاومت در برابر شوری در مرحله جوانه زنی را گونه S. dendroides و کمترین مقاومت را گونه A. lagopoides دارد